Bas Meulensteen therapeut Helmond

Als oudste zoon binnen een normaal gezin met twee lieve hardwerkende ouders en een lieve zus, was het thuis vaak gezellig en er was veel ruimte voor humor. Toch speelde er ook regelmatig dingen rondom mij, werd mijn gedrag vaak niet begrepen en bepaalde gedragingen uiteindelijk ook afgeleerd.

Hierdoor heb ik onder andere geleerd om mensen waar ik, veelal tijdens mijn werk, mee te maken kreeg eerst te scannen zodat ik vervolgens vrij snel contact met hen kon maken. Dit ging mij vaak makkelijk af, maar bleek later niks meer dan een aangeleerd mechanisme.

In mijn professionele carrière heb ik bij diverse organisaties mogen werken waaronder GGzE, Neos en Springplank 040 waar ik veel over diverse mensen en hun problematieken heb geleerd. Hierbij heb ik dit mechanisme ook vaak succesvol in kunnen zetten.

Vrij kort achter elkaar ben ik mijn moeder en een goede vriend van me verloren en begon ik last te krijgen van vage lichte klachten die ik niet kon herkennen of plaatsen. Deze stapelden zich uiteindelijk op waardoor ik overspannen thuis kwam te zitten.

Na diverse omzwervingen ben ik uiteindelijk bij Inge in haar kliniek terecht gekomen. Voor mijn gevoel werd me nou voor de eerste keer echt duidelijk hoe mijn systeem in elkaar zit en waarom ik mij voelde en reageerde zoals ik dat al jaren deed. Door deze inzichten was het moment daar om de confrontatie met mezelf aan te gaan en bepaalde kernherinneringen te resetten wat mijn leven uiteindelijk op meerdere vlakken positief heeft veranderd.

Het voelt als een voorrecht om hetgeen wat mij geholpen heeft, toe te mogen passen om anderen daarmee verder te helpen.

Aangenaam kennis te maken,

Ik ben

Bas Meulensteen