Elke dag moe, lusteloos en niet blij.


Elke dag moe, lusteloos en niet blij. Je sleept jezelf de dagen door omdat het moet. Je hebt alles geprobeerd om te ontdekken wat er met je aan de hand is. Je hebt gesprekken gevoerd met de huisarts en bloedonderzoeken gehad in het ziekenhuis, je bent misschien een aantal keer bij de internist geweest en hebt afspraken gehad met de psychisch hulpverlener in de huisartsenpraktijk. Maar, het heeft je allemaal niets gebracht. Er is geen diagnose gesteld en niets helpt.
 

 Wat als ik je zou vertellen dat je die klachten hebt omdat jouw brein op een bepaald moment uit balans gebracht is? Bijvoorbeeld omdat je misschien iets heel heftigs hebt meegemaakt, of veel te veel hooi op je vork hebt genomen? Zoiets kan disbalans in je brein veroorzaken. En die disbalans zorgt ervoor dat jij je voelt zoals je je nu voelt. Dat is ontzettend balen. Maar ik heb voor jou goed nieuws.

Goed nieuws: de disbalans kan worden gemeten en verholpen

Als je brein uit balans is gebracht, dan is dat terug te zien in de hersenen. Dit kun je namelijk meten. Op een hele simpele manier: met een EEG. Een EEG meet je hersenactiviteit in verschillende delen van je brein. Je hersenen geven impulsen af naar je lichaam, zodat het lichaam weet wat het moet doen.

 Als je hersenen niet in balans zijn, dan hebben bepaalde delen van je hersenen te weinig activiteit in zich, of juist te veel. Wat is nu het goede nieuws? Wanneer dit het geval is, kun je door middel van training de hersenen weer in balans brengen. En dat voel je in je hele lijf en zijn. Je hersenen geven de impulsen weer af zoals ze dat horen te doen. De vermoeidheid en lusteloosheid lossen op en je voelt je weer energiek en blij.

Hoe ontdek je of dit voor jou ook de oplossing is?

Heel eenvoudig; door een EEG te laten maken. Een EEG duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Dit kan gewoon bij mij in de praktijk. Ik maak jouw EEG en leg je meteen uit wat het apparaat registreert en wat dat betekent. Nog in dezelfde afspraak kan ik je vertellen wat voor training je kunt doen om je brein weer in balans te brengen. Deze training heet de 4D behandelmethode en volg je ook weer gewoon bij mij in de kliniek. Je voelt al snel de verandering in jezelf.

 Het trainen van de hersenen gaat natuurlijk anders dan het trainen van je spieren in een sportschool. Bij mij train je je brein, specifiek in die delen waar de disbalans is ontstaan. Het trainen van je brein is een onderdeel van de 4D behandelmethode en dit doe je door bijvoorbeeld een speciaal computerspel te spelen, naar muziek te luisteren of door een animatie te volgen.

Hoe vaak moet je trainen?

Dat is helemaal afhankelijk van de bevindingen uit de EEG. Soms is 10 keer voldoende en soms kom je graag een aantal keren meer. Uiteindelijk wil je je weer graag fit en energiek voelen. En dat kan met deze 4D behandelmethode dus echt.

Niet meer wachten?
 Dat hoeft ook niet. Stuur mij een mail en geef aan dat je een afspraak in wilt plannen voor de EEG. Ik neem binnen 24 uur contact met je op om een passend tijdstip af te spreken. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Natuurlijk kun je ook eerst een gratis kennismakingsgesprek inplannen, mocht je nog wat vragen willen stellen. We kunnen het dan ook hebben over de vergoeding: de EEG kan namelijk worden vergoed vanuit je aanvullende pakket. Veel goed nieuws dus.

Ik zorg er heel graag voor dat je weer helemaal goed in je vel komt te zitten.


Be the new you!


Terug naar overzicht