Lichamelijke klachten

Waarvoor geen medische oorzaak wordt gevonden

"Sorry, we weten het niet. We kunnen er geen medische oorzaak voor vinden" De arts kijkt je aan. Je begrijpt er niets van. Alles is bekeken, je lichaam is helemaal doorgelicht. En nu is er geen oorzaak gevonden. De arts vertelt je dat het met stress te maken kan hebben of dat je maar eens met een psycholoog moet praten. Maar als er geen oorzaak is gevonden, tja wat dan? Je voelt je vervelend en niet begrepen. Het lijkt wel of mensen denken dat je jezelf aanstelt. Maar dat is niet zo, je voelt wel degelijk wat je voelt. Dit is absoluut niet verzonnen!

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Naast jou zijn er nog veel meer mensen die last hebben van iets wat niet verklaard kan worden. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn, chronische vermoeidheid, pijn in je spieren, rugpijn, hoofdpijn, duizeligheid, hoge bloeddruk en/of hartkloppingen, problemen met slapen, ademhalen of maagproblemen. Deze klachten, waar geen medische oorzaak voor is gevonden worden ook wel psychosomatische klachten genoemd.

SOLK Therapie met 5D Behandelingsmethode

Toch als alle oorzaken zijn uitgesloten, betekent dat niet dat jouw klachten niet te behandelen zijn. Het is heel goed mogelijk dat jouw klachten verholpen kunnen worden, ook al ken je de oorzaak niet. Of dat het geval is, wordt verteld na de analyse die wordt gemaakt bij de Inge van Liempt kliniek. Deze analyse is een onderdeel van de 5D behandelmethode waar ook neurofeedback deel van uit maakt. Hier krijg je een eerlijk en heldere uitleg over de mogelijkheden en de aanpak met neurofeedback. Behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Meer informatie over SOLK vergoedingen (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten)en de kliniek vind je hier.

Plan een vrijblijvend gesprek in

Wil je hierover meer weten, plan dan een Gratis kennismakingsgesprek in!