Onverklaarbare lichamelijke klachten

“Sorry, we weten het niet. We kunnen er echt geen medische oorzaak voor vinden.” De arts kijkt je aan. Je begrijpt er niets van. Alles is bekeken, je lichaam is helemaal doorgelicht. En nu is er geen oorzaak gevonden. Maar als er geen oorzaak is gevonden, tja wat dan? Je voelt je vervelend en hebt het gevoel dat je een last begint te worden voor iedereen; voor de arts die zo met jou bezig is en voor de mensen om je heen. “Mevrouw? Misschien moeten we onderzoeken of uw klacht niet psychisch is.”

Solk: somatische onvoldoende verklaarde lichamelijke klacht


Misschien is het al tegen je gezegd, maar als artsen geen verklaringen kunnen vinden voor jouw lichamelijke klacht, dan heet dat SOLK. En wat schiet je daar mee op? Niet heel erg veel. Je moet weten dat er nog veel meer SOLK-patiënten in Nederland zijn en dat zij allemaal last hebben van iets wat niet verklaard kan worden. Denk aan aanhoudende buikpijn, chronische vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn en duizeligheid.

Toch, als alle mogelijke oorzaken zijn uitgesloten, betekent dat niet dat je klachten niet te behandelen zouden zijn.

QEEG en de 5D behandelmethode

Er is een kans dat je klacht(en) zelfs verholpen kunnen worden, ook al ken je de oorzaak niet. Of dat het geval is, is te bekijken met een QEEG. Een QEEG is een hersenfilmpje die de activiteit van de hersenen meet. De hersenen vertonen altijd bij iedereen een bepaalde elektrische activiteit. Uit zo’n scan kan blijken dat sommige delen van de hersenen bijvoorbeeld bij jou overactief of juist te weinig actief zijn; er is dan sprake van een disbalans. Of dat het geval is, is snel ontdekt, namelijk door een QEEG te laten maken. Een QEEG wijst meteen uit of er sprake is van disbalans. Als dat het geval is, dan kan de 5D behandelmethode in onze kliniek met als onderdeel neurofeedbacktraining ervoor zorgen dat je klachten verminderen en misschien zelfs verdwijnen. En dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Kan dat zomaar?


Ja, iedereen kan en mag een QEEG laten maken, zonder dat daarvoor een verwijzing van de huisarts nodig is. De QEEG en de 5D behandelmethode worden allebei gedeeltelijk vergoed in het aanvullende pakket. Wanneer je hier interesse in hebt, kun je altijd een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek, waarin je al je vragen kunt stellen. Ook een QEEG is zo gepland. Stuur mij een e-mail en ik neem binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken.


En de huisarts, wat vindt hij van een QEEG en de 5D behandelmethode?


Natuurlijk kun je de huisarts vertellen over jouw beslissing een QEEG te willen laten maken. Graag zelfs. Steeds meer (huis)artsen zijn benieuwd naar de effecten van de 5D behandelmethode bij SOLK. Wanneer hij hier contact met mij over wil hebben, dan kan dat altijd.

Ik help je heel graag weer zonder klachten door het leven te laten gaan. Plan snel een Gratis kennismakingsgesprek in bij de kliniek en….


Be the new you!