Angsten en angststoornissen

Waar komt angst eigenlijk vandaan? Het wordt gestuurd door ons brein en heeft een hele belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat je bij dreigend gevaar een signaal krijgt, zodat je weet dat je op je hoede moet zijn of moet vluchten om aan het gevaar te ontkomen.

Gevoel van dreiging, zonder werkelijk gevaar

Als dit gedeelte van jouw brein niet goed meer werkt, dan kan het zijn dat je continue angst of paniek ervaart en/of dat je brein een signaal geeft voor dreigend gevaar terwijl er helemaal geen werkelijk gevaar is. Het brein kan steeds "slechter" gaan werken waardoor jouw angsten groter worden, en je vaker thuis blijft en zelfs een fobie of angststoornis kunt ontwikkelen. Soms manifesteert het zich in de vorm van een paniekaanval of angstaanval. Angst is geen fijn gevoel en dit wil je het liefst niet voelen. De drempel om angst te overwinnen wordt steeds groter en je voelt je steeds vaker eenzaam en alleen. Dit is een gevoel waarin je niet verder vast wilt lopen.

Angststoornis goed behandelbaar met onze behandelmethode

Als ik je nu eens vertel dat dit ook niet hoeft en dat het heel goed mogelijk is om jouw angst te behandelen. De Inge van Liempt kliniek maakt gebruik van de 5D behandelmethode tegen angst, waar neurofeedback een onderdeel van is. Wij vertellen je hier graag meer over tijdens een Gratis kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we wat de therapie en behandeling precies inhoudt en of het bij je past.

Wil je meer weten over therapie en behandeling tegen angst, plan dan een Gratis kennismakingsgesprek in!