Tarieven en vergoeding

 

Wij hebben binnen onze kliniek verschillende soorten behandelingen en bijpassende vergoedingen:

  1. Reguliere behandelingen zonder tussenkomst van een huisarts of psychiater. Dit zijn behandelingen van lichte tot matige psychische of lichamelijke klachten (die niet medisch te verklaren zijn).
  2. SGGZ (specialistische geestelijke gezondheidszorg). Deze behandeling wordt ingezet bij psychiatrische klachten onder regie van onze psychiater.


Hieronder de uiteenzetting per soort behandeling en de mogelijkheid tot vergoeding:


1. Reguliere behandeling:

De behandelingen binnen onze kliniek worden geclassificeerd als psychosociale therapie. Deze kan in veel gevallen voor een deel worden vergoed via jouw zorgverzekering. Je hebt hierbij geen verwijzing nodig van de huisarts.

Voorwaarden:

  • Je hebt een aanvullend pakket met vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeskunde of alternatieve zorg.
  • De psychosociale hulpverlener is aangesloten bij een beroepsvereniging die door jouw zorgverzekeraar wordt erkend. Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties; RBCZ en NFG.


*Of dit voor jou ook van toepassing is kan je nalezen in de polisvoorwaarden van jouw verzekering of via telefonisch contact bij jouw zorgverzekeraar.

Indien je werkgever betaald (deels of geheel) dan kunnen wij de facturen ook bij hen in rekening brengen.


Tarieven en vergoeding *

Soort consult
Duur
Prijs
Kennismakingsgesprek
per consult
0,-
5D consult
per consult
100,-
QEEG
per consult
200,-
 

* Onze behandelingen zijn BTW vrijgesteld.


2. Behandeling via de specialistische geestelijke gezondheid (SGGZ):

Bij psychiatrische klachten starten we een SGGZ traject onder regie van onze psychiater.

Deze behandeling wordt gedeeltelijk vergoed als er een diagnose gesteld kan worden. Wij maken gebruik van niet-gecontracteerde zorg. Niet-gecontracteerde zorg is zorg waarbij wij als aanbieder met de zorgverzekeraar geen contractuele afspraken hebben gemaakt. Je hebt in deze een verwijzing nodig van de huisarts. Een verwijzing is één jaar geldig. Voor vervolgbehandelingen die vallen onder dezelfde diagnose is in de meeste gevallen geen nieuwe verwijsbrief nodig. Tenzij de behandeling voor meer dan één jaar wordt onderbroken.

Als je wordt behandeld in onze kliniek zal jouw zorgverzekeraar de kosten - op grond van de polisvoorwaarden van jouw polis - voor een deel vergoeden. Hoeveel je vergoed krijgt voor niet-gecontracteerde zorg, hangt weer af van het soort (natura/ combinatie) basisverzekering. Wij maken dit op voorhand inzichtelijk voor jou (op je eigen risico na).

Wat wordt er vergoed:

  1. Grotendeels de kosten voor de psychiater
  2. Grotendeels de kosten voor de behandelconsulten
  3. Er zijn geen andere bijkomende kosten


Wat wordt er niet vergoed*:

  1. Eigen bijdrage per consult van de psychiater*
  2. Eigen bijdrage per behandelconsult*
  3. Je eigen risico wat jouw zorgverzekeraar op de rekening heeft ingehouden


*Niet van toepassing in het geval van een restitutiepolis dan wordt er over het algemeen 100% vergoed. Op voorhand maken wij inzichtelijk wat jouw eigen bijdrage zal zijn.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt, mocht dat zo zijn dan staan wij voor je klaar om deze te beantwoorden, Je kunt contact opnemen via onderstaande link of bellen naar: 0492 - 32 07 94 of stuur een app bericht naar: 06-23 06 05 65. Wij helpen je graag!