Angstig en/of depressief?

De werking van jouw brein en hoe jij je voelt hebben alles met elkaar te maken

Over onze hersenen is heel veel te vertellen. Er zijn enorm veel studies naar gedaan en boeken over gepubliceerd. En nog steeds: de hersenen houden ons bezig. De basis van ons menselijk gedrag ligt namelijk in die hersenen. Zo beschreef de beroemde Nederlandse hersenonderzoeker Dick Swaab het al langer geleden in zijn bestseller. De titel van die bestseller is dan ook duidelijk en zegt exact hoe het is: Wij zijn ons brein.

Oké. Dat kan je aan het denken zetten. Want als wij ons brein zijn, komen daar dan ook vervelende gevoelens vandaan, zoals depressief zijn of altijd angstig zijn? Zou dat aan de hersenen kunnen liggen? Het antwoord is ja. En ik kan je daarbij meteen vertellen dat dit gewoon onderzocht kan worden. Gemeten. Als uit die meting blijkt dat er een link kan liggen tussen het gevoel en de hersenen, dan kan het ook verholpen worden. Veel makkelijker dan je denkt. Zonder medicatie of intensieve therapieën.

Jouw hersenactiviteit laat het zien

Ik leg het uit.
Onze hersenen zijn in te delen in verschillende delen die allemaal een eigen functie hebben. Zo heb je een deel waar je mee oordeelt, een deel waarmee je plannen maakt, een deel dat aanstuurt hoe emoties zich uiten, zoals boos of vrolijk zijn, en een deel dat regelt hoe je je verbaal uit. En er zijn er nog veel meer dan deze. Al die delen zijn op een bepaalde manier actief, en die activiteit kun je meten. Op het moment dat je last hebt van angsten of depressief bent, kan het zijn dat een van die delen verstoord is geraakt, uit balans. Dat deel kan dan bijvoorbeeld hyperactief zijn of juist weinig actief. Daardoor kun je dus die klachten (gevoelens) hebben gekregen.

Met een QEEG kan die activiteit in je hersenen worden gemeten. Wanneer de activiteit in een bepaald deel is verstoord, wordt dat gesignaleerd. De QEEG geeft ook precies aan om welk deel het gaat.

En als je dat weet, kan de oplossing heel dichtbij zijn. Want het mooie is dat je door een speciale training die activiteit weer terug op peil kunt brengen. Deze training heet de 5D behandelmethode . Een onderdeel daarvan is neurofeedbacktraining. En wanneer de hersenactiviteit weer op peil is, heb je nagenoeg geen klachten meer. De klachten kunnen zelfs verdwijnen. Zonder medicatie.

Na een aantal weken trainen leren jij en je hersenen hoe zij de activiteit weer onder controle krijgen en houden. En dat houdt in dat jij de angsten onder controle hebt, of misschien zelfs niet meer voelt. Of dat je je echt veel beter voelt. En dat is fijn.

Gratis kennismakingsgesprek

De 5D behandelmethode wordt toegepast bij de Inge van Liempt kliniek met prachtige resultaten. Ik vertel je er graag meer over in een gratis kennismakingsgesprek.
Het kan zomaar zijn dat de 5D behandelmethode jou gaat helpen. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. De QEEG en de 5D behandelmethode worden gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende pakket.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in zodat ik je er meer over kan vertellen. Ik neem binnen 24 uur contact met je op.

Be the new you!